Sunday, May 17, 2009

ၾကက္ေတာင္ပံဖက္ထုပ္ေၾကာ္


ထမင္းဘူးဘေလာ့မွာ တင္ဘူးတဲ့ ၾကက္ေတာင္ပံဖက္ထုပ္ေၾကာ္ကို ဒီတခါ ထပ္လုပ္ျဖစ္တာနဲ႕ အဆင့္ဆင့္ကို ဓာတ္ပုံ႐ိုက္ထားလိုက္တယ္။ မမိုးေကာင္းသူ နဲ႕ မစူးႏြယ္က ဘယ္လိုအစာသြပ္တာလဲလို႕ ေမးထားတာနဲ႕ တခ်က္ခုတ္ ၂ခ်က္ျပတ္ ျပန္လည္းေျဖျဖစ္ရင္း ပို႕စ္လည္းေရးျဖစ္သြားပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ ဒီေန႕က ဆရာမရယ္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕အတူ အျပင္သြားၾကဖို႕ပါ။ ရာသီဥတုက ဒီေန႕က်မွ ေလျပင္းေတြတိုက္ျပီး မိုးရြာတာနဲ႕ အစီအစဥ္ ပ်က္သြားတယ္။ ဒီေတာ့ မေရးတာၾကာေနတဲ့ ပို႕စ္ေလး ေရးျဖစ္သြားတာပါ။

ဖက္ထုပ္ရဲ့အစာေတြျဖစ္တဲ့ __ အသားေတာက္ေတာက္စဥ္းကို ေဂၚဖီထုပ္၊ "နီလာ"ရြက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္း၊ အသားမႈန္႕၊ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ႏွမ္းဆီ ထည့္နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါ။


ၾကက္ေတာင္ပံကိုေတာ့ အရင္ဆုံး "V-shaped"ျဖစ္ေနတဲ့ေနရာကို ေဘးဘယ္ညာခ်ိဳးျပီး ကလက္ေပးလိုက္ရင္ "ကလစ္ ကလစ္" အသံျမည္ျပီး အ႐ိုးဆက္ေနရာ ကြၽတ္သံၾကားရပါမယ္။ ၾကက္အေရခြံ ျပဲမသြားေအာင္ေတာ့ သတိထားပါ။ ျပီးရင္ အ႐ိုးအၾကီးနဲ႕ အေသး ဆက္ေနတဲ့ ထိပ္ေနရာကို ျဖတ္ရပါမယ္။


အ႐ိုးႏုနဲ႕ အသားကပ္ေနတဲ့ေနရာကို ဓားနဲ႕ျခစ္ျပီးရင္ အ႐ိုးေဘးက အသားေတြကို လက္မနဲ႕ တြန္းခ်ပါ။


ထြက္လာတဲ့ အ႐ိုးကို ႏွဲ႕ျပီး ျဖဳတ္ပစ္ေပးပါ။


အ႐ိုးထုတ္ျပီးသား ၾကက္ေတာင္ပံေတြအားလုံးကို အိပ္တလုံးထဲထည့္ျပီး ပဲငံျပာရည္အက်ဲ၊ ဂ်င္း၊ ဟင္းခ်က္အရက္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္အၾကီးထည့္ျပီး အသားထည့္ စိမ့္ဝင္ေအာင္ အျပင္ဘက္ကေန ခပ္ဖြဖြဟ ညွစ္နယ္ပါ။ ျပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲ အနည္းဆုံး ၁နာရီေလာက္ ထည့္ထားပါ။ ဒါဆို အစာသြပ္ဖို႕ ၾကက္ေတာင္ပံအိပ္ ရပါျပီ။


ၾကက္ေတာင္ပံထဲ နယ္ႏွပ္ထားတဲ့ အသားေတြထည့္ပါ။


ျပီးရင္ အဝကို သြားၾကားထိုးတံနဲ႕ ပိတ္ေပးပါ။ ဒါဆို ေၾကာ္ဖို႕ ၾကက္ေတာင္ပံ ဖက္ထုပ္ေတြ ရပါျပီ။


ဆီပူထဲ အေရခြံအထူဘက္က စျပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ အေရာင္တက္လာေအာင္ ေၾကာ္၊ ျပီးရင္ အလယ္အလတ္မီးနဲ႕ အတြင္းသား က်က္ေလာက္တဲ့အေနအထိ ေၾကာ္ရင္ ရပါျပီ။ ျပီးရင္ေတာ့ စားခ်င္စဖြယ္ေလး နဲနဲျပင္လိုက္တာေပါ့။




16 comments:

ThuHninSee said...

ေတာ္ခ်က္..........စားခ်င္စဖြယ္ပဲ။

khin oo may said...

good

Steve Evergreen said...

အမဲေတြက ငံျပာေရေတြလား မရင္နိပ္လား

Steve Evergreen said...

လွေတာ့လွတယ္ ဒါေပမဲ့ ေၾကာင္စာေလာက္ေလး။ ဒို႕က အဲ ေလာက္နဲ႕မဝ

sin dan lar said...

စားခ်င္တယ္.. ဒါေပမယ့္ လုပ္ရမွာ လက္ဝင္တယ္..။

Mae said...

ဟုိတခါေတြ႔တည္းက အရန္းစိတ္ဝင္စားတာ.. တခါေလာက္ေတာ့ လုပ္ၾကည့္္ဦးမယ္

ကိုရင္ေနာ္ခင္ေလးငယ္ said...

ျမည္းခ်င္လိုက္တာ... အဲ႔ေလ.. စားခ်င္လိုက္တာ.. း)

ကိုရင္ေနာ္

ေဒၚေရႊအိ said...

ဟင္းေနာ္ ဟင္းေနာ္။ မသိဘူး မၾကည့္ဘူး။ ေၾကာက္တယ္။

မိုးေကာင္းသူ said...

ေက်းဇူး ေက်းဇူး အထူးးးးးးးးးး
လုပ္စားၾကည္႔မယ္။
ဒီတခါေတာ႔ ျမန္မာလိုေရးထားလုိ႔ ဖတ္တတ္သြားၿပီ။ :D
ဟုိတခါ လင္႔ေတြက ဂ်ပန္လုိမုိ႔လုိ႔။

သဥၨာ - Thinzar said...

မိုက္တယ္ေနာ္.. စားခ်င္စရာၾကီး.. ကိုယ္လုပ္ရင္ေတာ့ ၾကက္ေတာင္ပံ ဘယ္ႏွစ္ခုေလာက္ ျပဲသြားမလဲ မသိဘူး။ စိတ္ရွည္တဲ့တစ္ေန႔ လုပ္စားၾကည့္ရမယ္..

စူးႏြယ္ said...

Thanks for sharing it!!
I will try when I am back.

ရႊန္းမီ said...

ေတာ္လိုက္တာ.. အရိုးထုတ္ရတာ လက္၀င္တယ္..
စားလို႔သိပ္ေကာင္းမယ့္ပံုပဲ..

ဆံုႏိုင္ခြင္႔......ေန႔ရက္ေလး said...

သူမ်ားသမီးေလးမ်ားေတာ္ခ်က္ကလက္ကုန္ဘဲ...
လာစားသြားၿပီေနာ္....
ခင္တဲ႔
ေမေလး

Rita said...

ေအာ္ တခါတေလေတာ့လည္း စိတ္ပါလက္ပါေလး အဲလို လုပ္ခ်င္မိတယ္။

subuueain said...

ေသခ်ာေလးမွတ္သြားပါတယ္

ဧဒင္အခ်စ္ပံုၿပင္ said...

လာလည္ၿပီးစားသြားတယ္ေနာ္...ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP